big-blog
10 Jún2022

Mutatjuk, hol épülnek és mennyibe kerülnek Budapest legújabb irodaházai

Mint arról már korábban a BRF jelentés alapján írtunk, Budapesten tovább robog az irodapiac, ahol nemrégiben a bűvös 4 milliós számot is átléptük összterületet tekintve. Az üresedési ráta ugyan tovább kúszik felfelé, ahogy a bruttó bérbeadás is képtelen kimozdulni arról a szintről, ahol a pandémia alatt bezuhant. Mindezek ellenére a piacon további irodák épülnek - mutatjuk is, hogy hol, mennyi.

Tovább olvasok...
big-blog
13 Máj2022

Mekkora valójában a budapesti irodapiac? - Hol dolgoznak a legtöbben?

Ahogy a BRF legutóbbi jelentésében írtuk, 2022 első negyedévében a budapesti modern irodaállomány 3 új irodaházzal bővült, így elérte a 4 053 940 négyzetmétert. Az egyes alpiacok között azonban nagyok a méretbeli különbségek. Míg a Váci úti irodafolyosón lassan az 1,1 millió négyzetmétert közelíti az állomány, addig az Agglomeráció alpiacán alig több mint 100 ezer négyzetméterről beszélhetünk. A Cushman & Wakefield elemzése alapján mutatjuk be a legfrissebb számokat.

Tovább olvasok...
big-blog
2 Máj2022

Egészséges és zöld épületek: több iroda és bevásárlóközpont kapott új minősítést

A havi HR, illetve a kéthavi bérbeadási tranzakciókról szóló összefoglalónk után, immáron az ingatlanok, ingatlanos cégek által kapott minősítésekről is beszámolunk. A BREEAM, LEED, és WELL minősítések szinte már kötelező elemként vannak jelen a hazai ingatlanpiacon is, amit jól mutat, hogy sorra jelentik be a háztulajdonosok az elismeréseket. 2022 áprilisában is számos minősítéssel gazdagodott a hazai ingatlanpiac: a Honvéd Center, a Nordic Light irodaház, a Corvin Plaza és a Kaposvár Plaza is új elismeréseket szerzett.

Tovább olvasok...
big-blog
10 Márc2022

Történelem: csendben átlépte a 4 millió négyzetmétert a budapesti irodapiac

Újabb irodaházzal bővült a Váci úti irodafolyosó: átadták a GTC fejlesztésében megvalósult, közel 30 ezer négyzetméteres Pillar irodaházat, ami az ExxonMobil székházaként is üzemel. Ezzel az átadással átlépte a 4 millió négyzetmétert a budapesti modern irodaállomány.

Tovább olvasok...
big-blog
4 Feb2022

Elkészült az épület, új székházba költözött a Bayer Construct

Utolsó simításokat végzi a Bayer Construct Zrt. új, sóskúti székházának megvalósításán, ahova mostanra már beköltözött az egész cégcsoport - olvasható a vállalat közösségi oldalán. A cégcsoport 400 fő befogadására alkalmas, háromszintes, székházának építészeti és belsőépítészeti tervezését a LIMA építésziroda végezte.

Tovább olvasok...
big-blog
19 Jan2022

Magyarországon terjeszkedik az amerikai ingatlanóriás

Lengyelország után megszületett a megállapodás itthon is. Magyarországon terjeszkedik a világ egyik legnagyobb ingatlantanácsadással foglalkozó vállalata, a Newmark Group. Az amerikai cég és a magyar VLK Consulting közösen jelentették be, hogy együttműködésre lépnek, és utóbbi Newmark VLK Hungary néven, az amerikai vállalat budapesti partnerirodájaként folytatja tevékenységét mostantól.

Tovább olvasok...
big-blog
3 Nov2021

Szálloda is lesz a WING legújabb irodaházában

Hosszú távú megállapodást kötött a WING és az Accor a 42 ezer négyzetméteres Liberty komplexum több mint 12 ezer négyzetméternyi területére. Ennek köszönhetően az épület déli szárnyában dual-branded szállodát alakít ki a fejlesztő az ibis és a Tribe márka színeiben, melynek átadására 2023-ban kerül sor.

Tovább olvasok...
big-blog
7 Okt2021

Zöld energiára vált a hazai irodatulajdonos: a bérlők karbonlábnyoma is csökken

2022-től a CPI Hungary az ingatlanportfóliója üzemeltetéséhez szükséges villamos energiát kizárólag megújuló erőforrásból biztosítja, így egyrészt nagy lépést tesz a fenntartható épületüzemeltetés felé, másrészt a bérlőik is jelentős mértékben csökkenthetik az ökológiai lábnyomukat.

Tovább olvasok...
big-blog
30 Szept2021

Így halad az új budapesti irodakomplexum építkezése

Már a második emelet építésénél tart a Váci úti irodafolyósóban épülő H2Offices irodakomplexum első épülete. A Fővárosi Vízművek egykori telephelyén épülő irodaházak első üteme előreláthatólag jövő év végére fog elkészülni, a fejlesztő pedig most képeket is megosztott az építkezés állapotáról.

Tovább olvasok...