Filozófiánk

A koncentráció általános tendencia a világban és a fejlődésének is egyik központi kérdését, fő irányát az határozza meg, ki milyen módon, mikor és hogyan tudja saját működését szilárd és hosszan fenntartható alapokra helyezni. Ennek a rendkívül összetett folyamatnak a vizsgálata számos irányba, területre kiterjeszthető, aminek a sikere egy egészséges és letisztult szervezeti szemlélet.

Az eddigi évek alatt számos cégvezető, nemzetközi piacvezető szervezet és partner együttműködése világított rá arra, hogy a kiszámítható és eredményes működéshez elsőként a szervezet önismerésének feltételeit kell megteremteni. Ennek megléte nem törvényszerű, ezt tudatosan kell létrehozni. A piacvezető üzleti képességek nem elegendőek és hosszan tartó sikert nem is eredményezhet, hiszen a munkaerőpiacon az ilyen erőforrások rendelkezésre állnak, ennél sokkal többre van szükség.

A szervezeti gondolkodás túlmutat a napi rutinon és a szolgáltatás ellenszolgáltatás klasszikus folyamatán, ahol az értékek közvetlenül válthatóak pénzre. Ez a szemlélet megragadt a piacorientált működésben, ami nem garantáltja a fejlődés lehetőségét. A saját módszertanunk kifejlesztéséhez magunk és munkatársaink szemléletét kellett új alapokra helyezni. Ez nem a téves megítélést igazolta, hanem annak lehetőségét, hogy másképp is lehet gondolkodni, így újra kellett szerveznünk a szervezetünkről alkotott saját megítélésünket és a piacon betöltött szerepünket.

A „szükséges részvételt” leváltottuk az „közös érdekeltség megteremtésére”, amiben minden szereplő megérti és belátja, hogy a szakértelmünk és tudásunk támogatja a célok sikerét. Az igények megértéséhez sok év és több száz siker és kudarc kellett, hogy kellően érzékenyek legyünk arra, hogy valójában mire van szükség, ezért az erőforrásainkat terhelő folyamatok megszüntetésével az ügyfélközpontú folyamtokban tudtunk fejlődni.

Ennek a szemléletnek a hiánya eredményezi, hogy az ingatlanpiaci szemlélet beszűkült, rövid távú és jellemzően eredménytelen. Ez önmagában egy paradigmaváltást hordoz magában és évtizedek óta érik már. Ezt a fajta dinamikát mellőzve vált egyértelművé, hogy a filozófiánk túlmutat a piac többi szereplőjén. Ez a szemléletváltás olyan változásokat hozott a szervezetünk működésében, amelyben évről évre százszázalékos eredményt érünk el a sikeresen lezárult üzletek tekintetében.

Olyan prioritásokat állítottunk fel, amelyben folyamatosan és tudatosan az ügyfél igényeire tudunk koncentrálni. Mindig pontosan azt nyújtjuk, amire leginkább szükség van. Ezért tudjuk hatékonyan optimalizálni a működésünket, aminek az eredménye, hogy megszüntettük a nem értékteremtő folyamatokat. Mivel a sajátérték áramlás meghatározása alapja volt a szemléletváltásnak, így az operatív folyamatok könnyen alkalmazkodtak a változáshoz.

Egyedi sikerként éltük meg, hogy a One Piece Flow-t adaptálni tudtuk a szolgáltatás piacára és nem mellőztük annak továbbfejlesztését sem. Így vált egyértelmű garanciává, hogy az ügyfeleinket mindig mérnöki precizitással tudjuk képviselni. Sosem elégszünk meg a várakozásokkal, mindig törekszünk arra, hogy az ingatlan piacon magasan tartsuk a szolgáltatás színvonalát, amellyel megteremtjük a minőséget, amivel a nemzetközi elvárásokon túlmutatunk.